24/04/2019 – 13:07 h

El Consorci de Normalització Lingüística de Barcelona promou la campanya ‘Si l’encertes, l’endevines’ que ara s’estén a tota la ciutat. Del 27 d’abril a l’11 de maig, amb la col·laboració de de l’Associació de Comerciants de la plaça Reial i Barnacentre, el veïnat podrà jugar a endevinar les frases fetes amagades darrere de les il·lustracions exposades a diversos comerços del barri Gòtic.

Joves estudiants de l’Escola Superior de Disseny i Art La Llotja han creat 40 il·lustracions diferents que representen frases fetes catalanes. Lluiran en forma de cartell a centenars de comerços de proximitat de 12 eixos comercials de la ciutat fins al 12 de maig. Tothom que ho desitgi podrà participar al concurs per endevinar les frases fetes amagades i guanyar grans premis patrocinats pels eixos col·laboradors.

A Ciutat Vella hi col·laboren els comerços  de la plaça Reial,  dels carrers de Petritxol, Comtal, Baixada Llibreteria i .  Per participar s’ha de recullir la butlleta als comerços o fer-ho en línia a través d’un codi QR.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre el teixit comercial, l’escola La Llotja i el CNL de Barcelona. Dinamitza els eixos comercials de la ciutat a través d’una campanya en què la llengua catalana i l’art de la il·lustració en són els eixos vertebradors, i fa partícip el col·lectiu jove d’un projecte lingüístic de ciutat tot donant-los l’oportunitat d’exposar les seves creacions en un aparador insuperable.

Un jurat format pels il·lustradors professionals Rocío Bonilla, Bernat Cormand i el coordinador dels estudis d’il·lustració de l’escola La Llotja, Sergi Mariñosa, adjudicaran un premi a un dels cartells exposats. A més, també s’atorgarà un premi a la il·lustració més votada pel públic participant al concurs de tots els eixos de Barcelona.

El 16 de maig a les 19 h es farà l’acte de cloenda de la campanya a la Fàbrica de Creació del Recinte Fabra i Coats de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *